Hoogstraat 51

4285 AG, Woudrichem

info@yvital.nl

 

Tel: 06-20372387

chivo.png
  • Black Facebook Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2018 Yvital - Alle rechten voorbehouden

Hoe slecht is snel eten?

Een uitgebreide lunchpauze van 30 minuten voor wie werkt, zit er amper meer in. Britten besteden iets meer dan een kwartier aan de lunchpauze. In Australië slaat 1 op de 10 werknemers de lunch zelfs helemaal over en maar liefst 80% van de Amerikanen werkt de lunch in een kwartiertje weg achter het bureau. Lunchen-tijdens-andere-bezigheden lijkt aan de winnende hand. Ook Nederlandse kinderen lijden onder de trend. Te snel eten, is ongezond vertelt het Voedingscentrum.De gemiddelde Britse lunchpauze neemt nog maar 22 minuten in beslag. Zes jaar geleden duurde de lunchpauze zo’n 10 minuten langer. Dat blijkt volgens The Telegraph uit een onderzoek van de non-profitorganisatie UK Active en wereldmarktleider in bedrijfscatering Sodexo onder 800 werknemers. Erger nog: ondanks waarschuwingen van gezondheidsexperts, blijft 1 op de 5 Britse werknemers achter zijn bureau zitten tijdens de lunchpauze.


UK Active-directeur Steven Ward vindt de cijfers schokkend. “Ons onderzoek toont aan dat werknemers geloven in de voordelen van meer fysieke activiteit, maar het gevoel hebben dat ze daar geen tijd voor hebben,” aldus Ward.

15 minuten is tekort In Nederland klagen schoolkinderen over te korte lunchpauzes, schrijft de NOS. Sinds het continurooster op scholen is ingevoerd krijgen kinderen gemiddeld 30 minuten om te eten én om buiten te spelen. Dat betekent een kwartiertje eten en een kwartiertje buitenspelen. Het Voedingscentrum vindt eten in 15 minuten niet gezond. “Het lichaam heeft zeker 20 minuten nodig om te eten en te bepalen of het genoeg is,” vertelt ons Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum. Kinderen die snel eten kunnen buikpijn krijgen omdat hun lijf de tijd niet krijgt om een verzadigingssignaal naar de hersenen te sturen. Hoe het zit met de tevredenheid van Nederlandse werkenden over hun lunchpauze is volgens Postma-Smeets niet bekend.

Redenen voor het overslaan van de pauzes zijn een te hoge werkdruk, onverwachte taken en niet genoeg eetgelegenheden in de buurt. Bijna driekwart van de Britse ondervraagden denkt dat een verplichte lunchpauze goed zou zijn voor lichaam en geest. Net zoveel respondenten denkt dat het lidmaatschap van een sportschool goed voor hen zou zijn.


Bron: Foodlog