Het probleem van lekker eten als je wilt afslanken

Bijgewerkt: apr 25

Heb jij een bepaald voedingsmiddel waar je niet vanaf kunt blijven? Waar je van blijft dooreten op het moment dat je een eerste hap hebt genomen? Chocolade bijvoorbeeld of nog beter chocolade met nootjes. Of misschien heb je liever een zak chips. Deze voedingsmiddelen zorgen er vandaag de dag voor dat het zo moeilijk voor ons is om af te slanken.Hyperpalatibiliteit ??

In onze huidige maatschappij lijkt hyperpalatibiliteit en marketing een enorme rol te spelen als het gaat om gewichtstoename. Maar wat wil dit moeilijke woord dan eigenlijk zeggen? Hyperpalatibiliteit is een chic woord dat eigenlijk 'supersmakelijk' betekent. Voedsel fabrikanten weten precies hoe ze producten moeten maken die hemels zijn. Dit komt namelijk de voorkeur van het product ten goede, waardoor er meer van gegeten zal worden. En dat betekent een grotere winst voor de desbetreffende producent.


De combinatie van suiker, zout en vet

Er is geen enkel enkele voedingsstof die op zich zelfstaand supersmakelijk is. Dus van puur en alleen suiker blijf je echt niet van dooreten. Of heb jij wel regelmatig behoefte aan een hand vol suikerklontjes? Laat het me dan alsjeblieft weten.


In de voedingsindustrie draait het vooral om het trio suiker, zout en vet. De juiste combinatie van deze drie smaken is voor ons onweerstaanbaar en voeding met deze smaken biedt ons alles om te overleven. De combinatie suiker, zout en vet komt in de natuur niet in één voedingsmiddel voor. Het probleem is dat de fabrikant deze smaken wel combineert. En het bereiken van een optimale mengverhouding leidt tot het meer eten.


Wij zijn gemaakt voor suiker en vet.

De menselijke smaakvoorkeur neigt van nature naar zoet en zout en dit is goed te verklaren. Voedingsmiddelen die van nature zoet zijn, bevatten energie en waardevolle voedingsstoffen, voorbeelden van zoete voedingsmiddelen zijn moedermelk en fruit. Ook mineralen hebben we hard nodig om ons lichaam goed te laten functioneren en juist deze stoffen hebben een zoute smaak. Echter, de combinatie van suiker, zout en vet komt in de natuur niet voor, waardoor het ons lichaam lijkt te beïnvloeden. We eten meer dan dat we nodig hebben.


Afslanken door minder variatie

Het is een beetje saai, maar wil je gewicht verliezen dan is het verstandig om minder lekker te eten. Zo erg is het natuurlijk ook weer niet. Het is echter wel verstandig om meer voedingsmiddelen te kiezen die uit de natuur komen, in plaats van voeding dat in de fabriek gemaakt is. Hoe minder jouw smaakpapillen uitgedaagd worden, des te minder zal eten.

Ravelijn 89

4285 EE, Woudrichem

info@yvital.nl

 

Tel: 06-20372387

  • Instagram Social Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
9789021569857 Gezond begint in je mond -
20160804RM NVM Vugt Woudrichem 10.jpg

© 2018 Yvital - Alle rechten voorbehouden