De nieuwe trend: Het Pioppi dieet

Bijgewerkt: apr 25

De nieuwste trend op het gebied van diëten, is het Pioppi dieet. Heb jij al van deze nieuwe dieet-trend gehoord? Ik ben absoluut geen voorstander van diëten, maar wel van gezond voeding. Natuurlijk ben ik wel nieuwsgierig naar deze nieuwe trend in dieet-land.


Waar komt het vandaan?

Het Pioppi dieet is een nieuwe voedsel trend gebaseerd op het mediterraanse menu van de inwoners van het uit het Zuid-Italiaanse dorp Pioppi. In dit dorp worden de mensen gemiddeld 10 jaar ouder dan op andere plaatsen. Daarnaast hebben ze ook geen last van chronische ziektes zoals, diabetes type 2 en ernstig overgewicht. Maar wat is hun geheim dan? Dat is eigenlijk heel simpel: anders eten, genoeg bewegen en voldoende en goed slapen.


De ontdekker is een cardioloog

De ontdekker van het Pioppi dieet is de cardioloog Aseem Malhotra. Deze cardioloog promoot een gezonde leefstijl en hij publiceert regelmatig in wetenschappelijke medische tijdschriften en kranten zoals de Guardian, de Telegraph en de Daily Mail. Ook is hij in het Verenigd Koninkrijk regelmatig te zien en te horen op radio en tv in zijn campagne tegen suiker.  Hij pleit al jaren voor minder pillen (zoals statines) en wil meer aandacht voor wat gezonde voeding met minder koolhydraten en méér gezonde vetten, kan doen voor je gezondheid. Het Pioppi dieet bestaat dan ook uit puur en vers eten en het is arm in zetmeelrijke en koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Dr. Aseem Mahotra is een cardioloog met de missie om levens te redden.


Het Pioppi dieet in de praktijk

Het Italiaanse Pioppi-dieet is erg simpel. Het draait in de basis om vezelrijke groenten , fruit, noten en olijfolie. Dit wordt dagelijks aangevuld met eieren, vette vis en wat vlees. Maar dat is niet alles, want bij dit dieet hoort ook een dagelijkse dosis donkere chocolade, volle zuivelproducten en kokosolie.Met andere woorden: Je eet vers, puur eten en meer gezonde vetten, zoals ruim olijfolie. Daarnaast vermijd suiker en ook alternatieven voor suiker, zoals honing, oersuiker en gedroogd fruit. Je vermijdt ook zetmeel,  geraffineerde koolhydraten, brood, pasta en rijst. Maar je mag wel iedere dag een glas rode wijn drinken. Ook wordt er geadviseerd om één keer per week te vasten. Dit kan je al doen door een aantal uren per dag niet te eten, of je ontbijt over te slaan.En dat is nog niet alles. Alhoewel het de naam Pioppi dieet draagt, is het aanpassen van de algehele leefstijl ook belangrijk om je doel te bereiken. Dit wil zeggen elke dag minstens 30 minuten bewegen en minimaal zeven uur per nacht slapen. Ook een goede, bewustere ademhaling en genoeg tijd besteden aan familie en vrienden zijn nodig voor een gezond lichaam. Denk jij dat deze nieuwe trend iets voor jou is?

Ravelijn 89

4285 EE, Woudrichem

info@yvital.nl

 

Tel: 06-20372387

  • Instagram Social Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
9789021569857 Gezond begint in je mond -
20160804RM NVM Vugt Woudrichem 10.jpg

© 2018 Yvital - Alle rechten voorbehouden