IK2_8668-18_YK.jpg

Yvonne

Specialist in leefstijl en vitaliteit.

Nadat ik als mondhygiënist al heel wat tandsteen had verwijderd, besloot ik mijn passie voor gezondheid te volgen. Mijn interesse voor leefstijl en gezondheid ging namelijk verder dan de mond en toen startte mijn reis. 

​In volgde ik 2009 de opleiding tot vitaliteitstherapeut en in 2014 de opleinding orthomoleculaire geneeskunde. Tijdens deze opleidingen werd het mij duidelijk hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor een fit en gezond lichaam.


Zelf had ik  jarenlang last van darmklachten en een ontevreden gevoel. Ook kreeg ik standaard twee keer per jaar een koortslip (herpes simplex virus). Daarnaast viel het me erg zwaar om 's morgens uit bed te komen, nadat de wekker was gegaan. En de hevige spierkrampen die mij uit mijn slaap wekten was ik ook behoorlijk zat. 

Met de kennis die ik tijdens de opleiding opdeed veranderde ik mijn eigen leefstijl en gewoontes. De darmklachten en nachtelijke krampen verdwenen als sneeuw voor de zon. De koortslip zag ik ruim 10 jaar niet meer terug. Maar het allerbelangrijkste is wel de energie en plezier in het leven die het mij opleverde. 

En nu...

Inmiddels werk ik al weer heel wat jaren met veel plezier als vitaliteitsspecialist in combinatie met mijn werk als mondhygiënist.


Als specialist in leefstijl en vitaliteit deel ik graag met jou mijn en kennis en de vaardigheden die je energieker en vitaler maken. Ik help je met het bewust worden van je gedrag en gewoontes. Je leert hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken en veranderen om je doelen te bereiken.


Zet de stap die je graag wilt maken. Met jou als expert van je eigen leven en ik de expert op het gebied van goede voeding, stress- en emotiemanagement laten we jouw wens in vervulling gaan.


​Liefs, Yvonne​​

 
_IKF9763-3_YK.jpg

Coach en auteur

Yvonne Kort (1982) is de oprichter van Yvital Lifestyle. Zij is opgeleid tot mondhygiënist en vitaliteitstherapeut. Daarnaast volgt ze regelmatig allerlei andere opleidingen en cursussen.

Ze heeft zich verdiept in evolutionaire geneeskunde, histamine intolerantie en nutritional psychology. Ze weet als geen ander wat leefstijl voor je kan doen in het belang van een fit en energiek lichaam en ook om lekker in je vel te zitten.

Ook is Yvonne auteur en lanceerde op 26 juni 2016 haar eerste boek: Eet je mond gezond. In augustus 2018 verscheen haar boek: Gezond begint in je mond. 


Daarnaast werkte ze als expert mee aan het boek ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred en Lili Genee en aan de boekjes uit de Gebitkit van Oral Company. Ze schrijft regelmatig artikelen voor o.a. Vivonline, het Lijfblad, Vraagdetandarts.nl, Eat.Pure.Love en Amber Albarda. Ook heeft ze gastblogs geschreven voor BlueM, Ralph Moorman (De Hormoonfactor) en Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie).