Mijn visie

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is een van de vele woorden, waar mensen een idee bij hebben, maar moeilijk vinden om het te omschrijven.

 

Vroeger associeerde men vitaliteit met meer spirituele zaken en had het een zweverig imago. Tegenwoordig wordt vitaliteit juist geassocieerd met het gezond houden van ouderen.

Voor mij betekent vitaliteit, de fysieke, mentale en emotionele vrijheid hebben om jezelf te kunnen ontplooien. En dit is nagenoeg voor iedereen mogelijk. Het maakt niet uit of je jong en oud, gezond of ziek bent.

 

We associëren vitaliteit vooral met meer uit het leven willen én kunnen halen. Hierbij staat de vraag centraal wat het leven de moeite van het leven waard maakt.

 

Ben je vooral bezig met overleven in plaats van leven?  Dat komt omdat allerlei stressoren, die we vaak niet eens herkennen als vormen van stress, ons in de greep houden.

Vitaliteit gaat ook niet per se over afslanken. Het draait meer om goed voor jezelf zorgen, gelukkig worden en fitheid opbouwen. Echter, het resultaat hiervan is een fit lichaam en dit kan zeker wel gepaard gaan met gewichtsverlies.

Wat kan vitaliteitscoaching voor je doen?

Tijdens een traject leer je wat echt belangrijk voor je is. Je weet wat je nodig hebt om dat na te streven, waardoor je de regie over je eigen leven terugvindt.

 

Je krijgt inzicht welke (leefstijl)factoren invloed hebben op je situatie. Je leert wat je er zelf aan kunt doen en wat voor jou het verschil maakt.

Onderdelen van leefstijl en vitaliteit waar we mee aan de slag gaan zijn bijvoorbeeld slapen, beter ademen en ontspannen, goed omgaan met stress en emoties. Je leert goede voedingskeuzes maken en dit zorgt ervoor dat je gezondheid en vitaliteit verbeteren.

Je leert gezonde gewoontes te ontwikkelen en een vitale manier van leven die bij jou past. We gebruiken oplossingen die dicht bij je liggen en maken gebruik van jouw sterke kanten. Een vitaal leven is maatwerk.

 

Om de gezonde gewoontes vol te houden leer je specifieke vaardigheden die je kunnen helpen als het even tegenzit of moeilijk wordt. 

 

Uiteindelijk voel je je fitter, sterker en veerkrachtiger. Daarnaast ervaar je meer energie, voldoening en tevredenheid. Je zit beter in je vel, zowel fysiek als mentaal.

"Vitale mensen zijn gelukkiger en gelukkige mensen zijn vitaler"

Ravelijn 89

4285 EE, Woudrichem

info@yvital.nl

 

Tel: 06-20372387

  • Instagram Social Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
9789021569857 Gezond begint in je mond -
20160804RM NVM Vugt Woudrichem 10.jpg

© 2018 Yvital - Alle rechten voorbehouden