Suppletie

Orthomoleculaire geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door middel van het veranderen van concentraties van substanties in het menselijk lichaam, die normaler wijze voorhanden zijn in het lichaam en voor de gezondheid noodzakelijk zijn.

Extra behoefte

Bij ziekte kan het raadzaam zijn om behalve leefstijlaanpassingen op het gebied van voeding, beweging en psyche ook extra vitaminen of mineralen te gebruiken. In sommige gevallen heeft het lichaam meer stoffen nodig dan dat het uit onze voeding kan halen. De extra behoefte aan micro-nutriënten kunnen we door het gebruik van supplementen toch binnenkrijgen. Op deze manier geef je jouw lichaam alle ingrediënten om zichzelf te kunnen herstellen. Naast vitamines en mineralen zijn er ook plantenextracten (fytotherapie) die een positieve werking op onze gezondheid hebben.

De kwaliteit van onze huidige voeding is helaas ook niet meer optimaal om alle goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat wil zeggen dat we er haast niet meer omheen kunnen om tekorten aan te vullen met supplementen. Toch proberen wij eerst het lichaam te voeden met optimale voeding. We gebruiken supplementen als (tijdelijke) ondersteuning

no