Leuk dat je nieuwsgierig bent geworden naar het gezicht achter Yvital Lifestyle

Mijn naam is Yvonne Kort, ik ben therapeut & mondhygiënist. Ik ben getrouwd met Corné en trotse moeder van Lise.

Nadat ik in 2004 afstudeerde als mondhygiënist aan de Hogeschool van Utrecht ben ik in een algemene tandartspraktijk en in een praktijk voor parodontologie gaan werken. In 2005 startte ik samen met een vriendin een mondhygiëne praktijk. In 2007 besloot ik om nog een opleiding binnen de tandheelkunde te volgen. Aan de universiteit van Nijmegen leerde ik restaureren. Mijn takenpakket als mondhygiënist was uitgebreid, waardoor ik alleen in een algemene tandartspraktijk ben gaan werken om alle verworven vaardigheden te kunnen uitvoeren. Toch besloot ik om verder te leren, omdat mijn interesses voor gezondheid verder gingen dan de mond.

De passie voor voeding en gezondheid zorgde er voor, dat ik in 2009 startte met de opleiding tot vitaliteitstherapeut. Het werd mij duidelijk hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor een fit en gezond lichaam. Jarenlang had ik last van een slechte darmwerking. Ook kreeg ik standaard twee keer per jaar een koortslip (herpes simplex virus). Ik had altijd veel slaap nodig en kon vaak ’s morgens niet mijn bed uit komen. In mijn slaap werd ik vaak gewekt door hevige krampen. Nadat ik mijn eigen leefstijl heb aangepast zijn mijn darmklachten verdwenen, heb ik veel meer energie gekregen en ik heb nagenoeg geen last meer van een koortslip. Ook de nachtelijke krampen zijn verleden tijd. Maar het allerbelangrijkste is wel de energie die het mij opgeleverd heeft.

In 2013 volgde ik de module kPNI, waarin de relatie van de psyche via het zenuwstelsel met het immuunsysteem centraal staat. Vervolgens is mijn kennis van alle werkingsmechanismen in het lichaam nog meer uitgebreid door de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde volgens de kPNI. Verder leren blijft voor mij belangrijk en daarom volgde ik het afgelopen jaar de opleiding tot hormoontherapeut.

Om kwaliteit te kunnen leveren blijf ik mij bijscholen in alles wat bijdraagt aan een energiek & gezondheid leven.

Inmiddels werk ik al weer 8 jaar met veel plezier als therapeut in combinatie met mijn werk als mondhygiënist.

Ik wens je veel geluk en energie toe!

Liefs, Yvonne

 

 

no